Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013




Dirty Granny Tales 





Inversed World





    

Οι Dirty Granny Tales είναι μια πενταμελής ελληνική μουσικοθεατρική μπάντα ( και τρεις χορευτριες οι οποίες έχουν αναλάβει και τον χειρισμό του κουκλοθέατρου ) με δύο δίσκους στο ενεργητικό της. Αλλόκοτοι και ενίοτε... τρομακτικοί στις παραστάσεις τους, στήνουν ένα περίπλοκο παραμύθι γραμμένο στα αγγλικά και τριγύρω του πλέκουν μουσική και θέαμα που φέρνει στο μυαλό Τιμ Μπάρτον με γερές δόσεις από Τομ Γουέιτς, Κλάους Νόμι και Residents. Με τις επιρροές τους να εκτείνονται από το ιαπωνικό gothic θέατρο και το νορβηγικό black metal ως τους Tiger Lillies, έγραψαν το σάουντρακ της ταινίας του Γιώργου Γεωργόπουλου «Tungsten».Το είδος της μουσικής τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως
Experimental/Atmospheric/Dark Cabaret/Dark Folk/Gothic 
Dirty Granny Tales αποτελούνται από τους Mouldbreath (φωνητικά, κιθάρα, μαντολίνο), Worm Εaten Vagus (μπάσο, glockensπel), Heartbeat Zero (κρουστά) και Shake Teeth (πιάνο).
Εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι επί σκηνής και γενικώς οι πραγματικές τους ταυτότητες δεν αποκαλύπτονται γιατί έτσι ενισχύεται η τελετουργική - απόκοσμη ατμόσφαιρα που θέλουν να μεταδώσουν στον θεατή.Ο στόχος είναι η µουσική να πλάθει εικόνες και οι εικόνες ιστορίες. Η θεµατολογία έχει ως βάση τα αρχέγονα ένστικτά µας µε τις υπέροχες αντιθέσεις τους.
 Σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας οι Dirty Granny Tales καθώς παίζουν τελείως πρωτοποριακή μουσική που κανείς δεν έχει δοκιμάσει στην χώρα μας και μάλιστα με τόσο θεατρικό και πειστικό τρόπο. Τα live τους είναι μια εμπειρία που θα κάνει να ξεχάσετε τον κόσμο γύρω σας και σίγουρα θα σας χαρίσει ανατριχίλες στην ραχοκοκαλιά.
Το υπερφυσικό concept, φαίνεται να είναι βγαλμένο από άλλο κόσμο ανάλογο με αυτόν των ποιητών και των τρελών.
 Η ατμόσφαιρα θλιμμένη, απόκοσμη, μας κάνει να σκεφτούμε για το τίμημα που πληρώνουμε για να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες μας, τον τρόπο που αξιολογούμε τα πράγματα, τον βαθμό που θα ρισκάραμε για ν’ αποκτήσουμε αυτά που νομίζουμε ότι θέλουμε, το ότι ο κόσμος δεν είναι αυτό που νομίζουμε, αλλά ούτε κι εμείς οι ίδιοι. Ίσως να είμαστε ξύπνιοι μέσα στο όνειρο κάποιου άλλου. Κι αλήθεια αν τα γνωρίζουμε όλα αυτά τι μας μένει να κάνουμε; 
Οι πόρτες τρίζουν, ο αέρας κάνει τα κεριά να τρέμουν, η ατμόσφαιρα μυρίζει λιβάνι...

.




Didi's Show









Oι παραπάνω πληροφορίες έχουν συλλεχθεί από το Διαδίκτυο



2 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Απλά καταπληκτικοί!!!
Μοναδικοί και ονειρικοί !!!

Eleftheria είπε...

Eίναι Τhief...και απλά ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να τους απολαύσω live!
Tráthnóna maith :)))